Intervjuaren: Hur har finanskrisen påverkat DIG?
Jag: Jorå… Att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i det mest posha området i Madrid, sådär en vecka efter att jag började söka har väl något med denna härna finanskrisen att göra. Vägen till jobbet kantas av påfågelbebisar och kristallpalats istället för hongkongklockaffärer och grillad hundskit.

Intervjuaren: Vilket är ditt största intresse?
Jag: Alltså det låter väl kanske lite sådär, men montera IKEAmöbler är något av det bästa i livet.

Det börjar formera sig något – “hemmet”. Tre tålmodiga kollegor följde efter mig med stora kundvagnar runt IKEA. Bara två kollegor fick plats i den stora terrängbilen på väg därifrån. Någon vecka senare har jag fiffat ihop något som kanske kan betecknas som “Nordic light”. (Kan tolkas på olika sätt.)

Efter inskaffande av skruvmejsel så tog det bara några timmar av en lördag att sätta ihop en säng.

En timma av internet-installerande var mindre kul. Visst ser det snyggt ut? Hade telefonica bara slagit på telefonen, vådafån skickat med nödvändig programvara för OSX, alternativt någon hyggloschyssto granne glömt att låsa sin WIFI (uttalas viffi i det här landet) så jag åtminstone kunde ha surfat programvara för det mobila mini-modemet, så hade det kanske inte varit förgäves.


Jag har ett extremt litet kök. Badrummet kan däremot lätt inhysa ett helt konstsimlag.
Den långa pallen kom med lägenheten. (Jag skulle naturligtvis aldrig köpa något färdigmonterat med bruna ben.)

Färdigt! Nu skall jag bara stöka ned lite så kan det faktiskt räknas som ett hem.