Jag har blivit mycket bättre på mat den sista tiden. Jag har börjat dricka kranvattnet hemma (efter noggrannt filtrerande medelst tysk teknik). Jag har kommit över min äggfobi. (Under förutsättning att man anser att det är fullt normalt beteende att diska äggen innan man kokar dem, och spritar händerna efter att man lagt dem i stekpannan.) Jag har ätit död gris (hårdstekt den kokta skinkan).
Potatisen har jag tyvärr fått ge upp. De har två sorters potatis här; stora och små. De smakar lika illa. Efter att ha tröttnat på ris och pasta, och kommit fram till att jag inte vill se en baguette på åtminstone några veckor så återstår inte så mycket att basera middagen på.
Proteinbristen har ändå varit värst. Den har nu blivit åtminstone tillfälligt avstyrts med hjälp av IKEA. Sedan i onsdags har jag livnärt mig på små älgkorvar, rensalami och färdigköttbullar.
Det finns sajter som man kan beställa snus från. Inte så förvånande. Det finns också sajter som kan leverera Kalles och Djungelvrål. Tyvärr har jag hittills inte hittat någon sajt för King Edwards, Asterix, sandjordsodlade halländska färskpotatisar och klassisk mandelpotatis.