Hur mycket kan man blanda ut något – utan att det blir något annat? Homeopatetikernas blandningar känner väl alla till. De själva hävdar att blandar man något med vatten några miljarder gånger så är det INTE att räkna som vatten, utan som kraftfull medicin.

Denna homeopatiska princip har de senaste åren spridits lavinartat även i andra brancher. Vatten är en sak. Jag är ok med vatten. MEN DESSA FÖRBANNADE BANANER!! Jag hatar smoothies. Det vill säga jag älskar smoothies. Själva smoothie-idén – att gegga ihop goda frukter och bär till en trögflytande schysst smet – I like. Denna idé har i handeln förflyttats till Platons idévärld.

Jordgubb och nektarin… fasen vad gott… Eller kanske passionsfrukt med smultron… INTE. Den finstilta innehållslistan behöver inte säga exakt hur mycket av något produkten innehåller, men den skall vara skriven i den relativa storleksordning som ingredienserna förekommer. Och det är här de FÖRBANNADE JÄVLA BANANERNA kommer in. Ingenting på flaskan antyder att den innehåller 30 eller 50 eller 80 procent bananer!!! Utom den lilla lilla listan. Där bananerna kommer på guld- eller silverplats.

JAG VILL INTE HA BANANER i min smultron-passions-fläder-smet!!! Om den inte blir geggamojjig nog på fabriken så gelea smeten med potatismjöl eller gamla grisben eller något annat som inte smakar något!

Om homeopaterna hade blandat ut sina kurer med banan istället för vatten så vete fan om de hade sålt så bra.