Jag har en släng av svininfluensa igen. I alla fall tittar folk på mig som jag har det när jag nyser som en galning i affären. Visserligen har jag mått rätt erbarmligt i tre dagar, men symptomen stämde bättre förra gången jag hade svininfluensa.

Ljudmattan mot svininfluensa (se nedan) har jag inte provat om någon skulle undra. Undvika Madrids damm (som med största sannolikhet innehåller saker jag inte vill tänka på) skulle nog vara mer effektivt.

Jag tror att jag ser friskare ut än många andra dock. I retiroparken ligger folk i alla åldrar i framstupa sidoläge under träden. Sköldpaddorna verkar rätt ok, även om de är sura och biter varandra. De stackars fiskarna ser däremot ut som om det bara är en tidsfråga innan de slutar flämta ovanför vattnet och lägger sig till rätta i framstupa bakåtläge för gott.

Som svensk får man inte nog av solen… Det gäller att samla på den… Den kan ju ta slut i oktober? Sitta och slaska med rinnande glass i solen är jag ensam om i 38°C. Och dessutom utan 40+ i solskyddsfaktor. Eftersom jag inte är ute mer än någon timme om dagen så tycker jag att jag är ganska blek… Skulle gärna sitta utanför huset och äta lunch och odla fräknar. Men idiotförklaringen kommer omgående från samtliga om jag nämner det – utom från hon som varit i England i 5 år.

Sa jag att jag är brunast på jobbet?