Igen. Mer creepy post från GU. Denna gång per e-post med meddelandet att det nu är SISTA CHANSEN ATT ANMÄLA SIG TILL ÅRETS STORA NÄTVERKSTRÄFF. Efter ett visst illamående drar jag den så ofta citerade sucken av lättnad. Det är slut. Jag slipper på ett år. Sedan inser jag att det är det tredje mejlet med “SISTA CHANSEN”. Ångesten återkommer. Kanske den ALLRA SISTA CHANSEN återstår. DEN VERKLIGT FULLSTÄNDIGT SISTA CHANSEN. Sedan kanske hotmeddelandena droppar in de sista två dagarna. OM DU INTE ANMÄLER DIG NU SÅ SKICKAR VI REPRESENTANTER HEM TILL DIG OCH SLÄPAR DIG NÄTVERKSMÄSSIGT I DET OTVÄTTADE HÅRET TILL NÄTVERKSTRÄFFEN! Därefter sista varningen: SISTA VARNINGEN: ANMÄL DIG TILL NÄTVERKSTRÄFFEN NU ELLER VI FÖRLÄGGER HELA NÄTVERKANDET TILL DIN VERANDA. Fly landet? Gömma sig i skogen? Sätta upp en skylt på brevlådan “inget nätverkande tack!” hjälper nog inte. Inte heller att spraya huset med “NÄTVERKSFRI ZON”. Troligen hjälper nog det senare inte ens mot grannarnas stöld av bandvidd.

– för bakgrund (mer om NÄTVERKANDE och GUs läbbigheter) se inlägget “Trasselsudda?”