Att mikrohundar är till för att bäras runt i handväskor känner vi alla till. Jag tror att de kanske kan gå kortare sträckor själva, men då syns de inte så bra. Trappor är dock nästan omöjligt. (När de blir äldre så är vovvarna av så dålig kvalitet att de bryter ryggen om de ens försöker. Och även när de är unga så får man inte klappa dem för hårt på huvet för då ploppar ögonen ur.)
Minihundar, till skillnad från mikrohundar, får inte plats i handväskor. De är förfärligt opraktiska, för de kan inte heller gå så värst långt. Här i Madrid kan man se lösningen på problemet. I princip är det en sån däringa Baby Björn (alltså en sele för att bära runt bebisar på magen). Största skillnaden är att vovve inte får ha benen hängande. Än så länge har jag inget bildbevis. Jag har inte fått upp kameran i tid. Men jag får jobba på det.