Här hade jag skrivit ett enormt inlägg om skyltfönster – och började bli rätt nöjd med det – när det förbaskade rävprogrammet frågade om jag inte ville gå och kolla lite på vad google har att säga om vad-det-nu-var, och det hade jag inte det minsta lust med, men den listiga räven struntade väl i det. Och så var skyltfönstren borta. För alltid. (Av detta lär vi oss naturligtvis att inte bara skriva saker sådär spontant, utan först Författa dem i något annat program. Sure. Lär vi oss naturligtvis INTE.)
Även inlägget om klädaffären där skyltdockorna tappat så många kroppsdelar att det var i det närmaste en kompost av dem. Maderianerna verkar inte ha humor av det mer absurda eller surrealistiska slaget, så jag tror inte det var avsiktligt. Det fick inte kläderna att se så värst attraktiva ut. (Kanske eventuellt sålde de inte kläder utan reservdelar till skyltdockor?)
Nedanstående bild lämnar inte åt slumpen att något med vattendjur pågår innanför fönstret (något osäkert om det är en restaurant eller affär dock). En sån där liten snegling fick mig att tvärstanna några meter senare – vad fasen sysslade den där fisken med egentligen? Eller var det kräftan som var den aktiva? Spyr fisken upp kräftan (skulle man som kund bli sjuk av att äta kräftan?)? Eller kryper kräftan ut efter att fisken satt i halsen och dött? (Lägg märke till de dödsstirrande ögonen!) Tror kräftan att den är en eremitkräfta? Eller…?