Vissa morgnar tänker jag att kanske borde jag börja röka. Jag har ju ingen som helst lust med det, men det är den bästa anledningen jag kan komma på att krypa ut genom fönstret och sätta mig på taket en stund på morgonen när solen skiner på taket och det ännu inte blivit för varmt. Ett lätt sluttande tegeltak på femte våningen med utsikt mot närmaste kyrka (alltså den är ju hopbyggd med mitt hus, men den har ett rätt schysst torn som man kan glo på). Det är med stor sannolikhet ett förfärligt obekvämt tak att sitta på och jag skulle känna ett visst obehag att frakta ut något som inte går att ha i en ficka. Därav rökningen. Tiden det tar att röka en cig är väl ungefär den tid man står ut att sitta där. Och en cig kan man ju ha bakom örat när man klättrar ut, och en tändsticksask känns inte som förfärligt farlig om man råkar tappa den.
Kan någon komma på någon bättre idé? Please? Jag lovar att testa de mer kreativa och mindre farliga idéerna! Du måste logga in för att kommentera… Eller så kan du ju skicka förslag till någon adress som verkar lämplig. tak@cajsalisa.net kanske. things.to.do.on.a.madrid.roof@cajsalisa.net borde väl funka. eller någon annan kreativ adress.