Om man går till det dyraste jävla varuhuset i stan så kan man faktiskt köpa sig en osthyvel… Den billigaste för 10 europengar. Så kan man roa sig med att räkna ut vad den kostar med dagens växelkurs. Därefter lägger man på en femma för potatisskalaren. Också den av den billigaste varianten.


Med tanke på vad jag fick utstå på vägen till osthyvelshoppingen så hoppas jag faan att den fungerar! Jag menar kolla här…

Ett urval mer eller (mest) mindre lyckade sätt att tjäna pengar en söndageftermiddag i Madrid. Personerna på bilderna har definitivt med saken att göra. Bilderna är organiserade i den ordning jag gick förbi eländena.

Min favorit är naturligtvis spindelmannen. Man måste beundra karln, det måste ha tagit timmar att komma i sparkdräkten. Och vad har man för det? Troligen mer egen yta att röra sig på än någon annan på Plaza Major denna dag.

Enligt en brittisk dokumentär så finns det ett samband mellan begåvningen hos gatumusikanten och pengarna tjänade. Jag kan bekräfta att musikanten som liksom ligger på sin gitarr verkade tjäna grova pengar jämfört med de mer välljudande.