Aircondition sätts på i JULI. Då det är närmare 40° än dagens 33°. Kollegorna försöker trösta med att det blir kallt i helgen. Typ 24° imorgon.

Jag fick ett mejl – polarn frågade om det var varmt och skönt. Och om jag egentligen gillar varmt och skönt, eller snarare vill ha det lite kallt och jävligt. Jag hade nog formulerat mitt svar lite annorlunda idag än jag gjorde för några veckor sedan.

Jo det har varit varmare runt mig. Det var 47° den där dagen på södra Madagaskar. Utan aircondition. Min nuförtiden nydisputerade doktorandkollega tyckte det var svalare inuti den svarta bilen än utanför. Själv tyckte jag att det blev svalare efter att ha tagit en promenad genom ett mindre mangroveträsk och ut i Mozambiquekanalen.

Slutsatsen är ändå att det var lättare att hantera Madagaskar… Alla var lortiga och stinkande. Det var övergående (jag behövde inte stanna i två år). Och det fanns ett hav att gå ut i. En stinkande brödankedamm i Parque Retiro känns föga lockande.