Jag tänkte en dag när jag gick förbi hundaffären att kanske skulle jag köpa en av de där approximativt 100 små vita mössen som är inhysta i ett nästan lika stort terrarium som vovvarna. Jag tror att en liten varelse skulle kunna hjälpa till med städningen hemma på vinden. Det en liten mus släpper ifrån sig kan knappast vara värre utan snarare bättre än dammälgar och nedrasat takmaterial och smulor från alla förbannade bocadillos för att inte tala om de bortglömda benens hämnd eller vad det nu är som kryper ut ur duschavloppet vid den dagliga rörmockningen. Och om man bara sätter ut lite vatten till musen ibland så borde den kunna käka upp alla möjliga saker som jag inte vill röra vid. (Eller så kanske musen bara kan dricka vatten från det som står kvar i duschen… ännu mer praktiskt.) Risken är väl att musen blir så deprimerad att den tuggar sig ut genom dörren eller något. Hoppar från taket.
När jag kom hem sådär 20 minuter senare så satt det en skylt utanför hissen (den går för övrigt till tredje våningen, jag bor på femte, men skit samma) med budskapet att man inte får skjuta segaråttor på bakgården. Tror jag att budskapet var i alla fall. Så jag skall kanske inte riskera att min lilla påtänkta vita mus hoppar från taket. Jag får fortsätta att borsta grus från sängen och sopa golvet och googla spanska ord för “propplösare”.